Geen stress meer over wat je moet posten, geen gemiste kansen omdat je te druk was? Ga voor de Social ContentStarter!

Vianne Scharloo

Vianne Scharloo

Over mij

Wat ze over mij zeggen? Een tikkeltje eigenwijs, behoorlijk ambitieus, een snelle denker en altijd op zoek naar mogelijkheden. Zo zou je mij kunnen omschrijven. Maar ook recht door zee, vrolijk, eerlijk, oprecht, volhardend, deskundig, enthousiast, toegankelijk en professioneel. Niet superhip, maar wel van deze tijd. Nou ja, ik zou zeggen, misschien beter om zelf een mening te vormen.

Passie en authenticiteit. Daar begint elk hoofdstuk van mijn leven mee.
Of het nu zakelijk is of privé, of dat het nu gewoonweg in elkaar overloopt.

Ik draai warm voor mensen met een bepaalde bevlogenheid en gedrevenheid. Durven te kiezen voor datgene dat ze een warm gevoel geeft, waarvan ze “aan” gaan. En helemaal wanneer ze dit naar buiten uitdragen. Open en eerlijk durven te zijn over hoe ze trouw blijven aan hun passie. Hoe ze hun verhaal delen, 100% authentiek. Mijn hart gaat sneller kloppen van deze mensen en hun verhalen, omdat ze zo dicht liggen bij wie ik ben en hoe ik in het leven sta.
 
Maar dat is niet altijd zo geweest. In 2012 startte ik met ondernemen vanuit een passie voor social media. Vijf jaar lang stond ik aan het roer van een goedlopend social media bureau met 15 medewerkers. Lange dagen, altijd aan het werk, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en grote ambities. Tot vijf jaar later het moment dat ik tegen een lamp liep. Letterlijk, het licht ging uit.
 
Iedereen vond het tof wat ik aan het doen was, maar at the end was het eigenlijk een eenzaam bestaan. Er stond een prachtig bureau met een indrukwekkend klantenbestand. Maar als ik nu kritisch terugkijk op mezelf ben ik misschien niet zo authentiek, oftewel echt en eerlijk, geweest als ik dacht dat ik was.

Vanaf dat moment kwam er ook een keerpunt. Ik vertrok naar Azië om mijn rust te pakken en besloot tegelijkertijd om te stoppen met wat ik aan het doen was. Niet met ondernemen, maar wel met het draaiende houden van een bureau. Ik wilde weer doen wat ik leuk vond. Trainen. Mensen inspireren en transformeren.

Toen we te maken kregen met Covid en trainingen niet meer vanzelfsprekend waren, heb ik gekozen om te werken aan de lancering van een nieuw brand. In twee jaar tijd heb ik een succesvol merk en webshop neergezet. Daarnaast heb ik mij gericht op mijn persoonlijke geluk en ben ik inmiddels moeder van twee prachtige en lieve kinderen, die ik in mijn eentje opvoed. Bewust.

Zo zie je, ondernemen is blootgeven. Echt, open en eerlijk zijn. In het echte leven, maar ook online. Ik noem dat online gastvrijheid. Het gesprek aangaan, je verhaal delen en jezelf laten zien. Dat is geen kunstje, dat komt van binnenuit. En als dat van binnenuit komt, dan kun je relaties bouwen en vertrouwen winnen van mensen. En dat is precies waar het om draait. We werken tenslotte niet met bedrijven, maar met mensen. En authenticiteit, echtheid, ligt ten grondslag aan dat vertrouwen.

Ik doe weer wat ik leuk vind. Trainingen & workshops geven, en mensen coachen & inspireren. En bovenal mensen laten delen in mijn passie. Ik hoop dat ik je snel tegenkom op mijn nieuwe pad.

Ben je op zoek naar een sparringspartner, meer kennis en veel inspiratie om jouw (eigen) merk te versterken, of jouw bedrijf te laten groeien?

Wil je meer weten of eens van gedachten wisselen tijdens een kopje koffie.
Eens zien of er een match is en kijken of ik je verder kan helpen? Bel me! 06/48204561

Als je met mij werkt, dan....

01

Is het persoonlijk

Ik geloof 100% in persoonlijk en authentiek. Mijn bedrijf heet niet voor niets Vianne Scharloo en by Vianne. Je doet tenslotte zaken met mij. En ik heb een zakelijk en een privéleven en gaan hand in hand. Ik geloof dat je met een persoonlijke, authentieke aanpak het vertrouwen van je klanten kan winnen. Dat je een gunfactor opbouwt. En je op het moment supreme minder overtuigingskracht nodig hebt.

02

Doen we het samen

Ik geloof in samenwerken. Alleen ga je snel, samen kom je verder. Sparren, elkaar aanvullen, de stok achter de deur zijn. Ik vind het belangrijk dat mensen groeien of geïnspireerd raken door mijn aanwezigheid. Of het nu is door iets wat ik zeg, of wat wat ik doe. Je moet ermee aan de slag kunnen. Zo kunnen we samen groeien.

En...

Is het doelgericht

Ik geloof dat het stellen van doelen je verder brengt en je uitdaagt in je kunnen. En doelen zorgen ervoor dat je plannen kunt maken, met een duidelijke planning. Een tijdspad en een lijst met actiepunten. Ondersteunend aan jouw doel. Dat je weet waar je aan toe bent en dat je weet waar je naar toe gaat. Als er geen doel is, dan doe ik het liever niet.