Geen stress meer over wat je moet posten, geen gemiste kansen omdat je te druk was? Ga voor de Social ContentStarter!

Canva: Mijn favoriete tool voor design en top 5 apps

Canva is een online design tool die het eenvoudig maakt om professionele ontwerpen te maken voor al je marketingmaterialen. Van sociale mediaposts en presentaties tot huisstijlen en offertes. De tool is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je geen ervaring hebt met ontwerpen.

Eén van de beste dingen aan Canva is de mogelijkheid om je huisstijl toe te voegen aan de brandguide. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk ontwerpen maken die aansluiten bij je merk. Je kunt je bijvoorbeeld je logo, kleuren en lettertypen, foto’s en tone of voice toevoegen zodat je altijd consistent blijft in je ontwerpen.

Naast de basisfunctionaliteiten biedt Canva ook een breed scala aan apps die je kunt gebruiken om je ontwerpen nog verder te verbeteren. Hieronder volgen mijn top 5 favoriete apps binnen Canva:

  1. Mockups: Met de Mockups app kun je je ontwerpen presenteren in een realistische setting. Hiermee kun je bijvoorbeeld je logo tonen op een T-shirt of je website tonen op een laptop. Maar zo kun je natuurlijk ook je e-book tot leven brengen. Of een offerte voor een opdrachtgever opleuken. 
  2. Image Upscaler: Hoe vaak krijg jij wel niet flutfoto’s aangeleverd van klanten en collega’s? Of via WhatsApp waardoor de kwaliteit er niet op vooruit gaat? Met de Image Upscaler app kun je lage resolutie foto’s omzetten in hoge resolutie foto’s zonder kwaliteitsverlies.
  3. Shade: Met de Shade app kun je eenvoudig kleuren gradiënten toevoegen aan je ontwerpen om ze meer diepgang te geven. Ook als je zelf niet echt gedreven bent in design, helpt deze tool je kleuren te gebruiken in je ontwerpen.
  4. Instagram: Met de Instagram app kun je je Instagram feed integreren in je ontwerpen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een collage maken van je beste posts. Maar kun je ook je Instagram feed ontwerpen en zo je toekomstige content hier op aanpassen.
  5. Magic Studio: Niet echt één app, maar een studio met vele AI toepassingen die ervoor zorgen dat je echt next level kunt ontwerpen. De moeite waard om eens door deze studio heen te scrollen.

 

Canva is dus een geweldige tool voor elke ondernemer of marketeer die professionele ontwerpen wil maken zonder veel tijd en geld te hoeven investeren.

Met de vele functionaliteiten en apps binnen de tool kun je je ontwerpen verder verbeteren en aanpassen aan je merk. Probeer het zelf eens uit en laat je verrassen of als je denkt, help mij in sneltreinvaart werken met Canva, neem dan contact met me op!